Ontspannen gezinsvakantie in de bergen

Appartementen en vakantiehuizen voor het hele gezin

In de ALPS RESORTS appartementen en vakantiehuizen voelen gezinnen met kinderen zich bijzonder prettig: er is veel ruimte om te spelen en te ontspannen en in een vakantiehuis bent u uiterst flexibel, onafhankelijk en gezellig onder elkaar. Voor de deur is van alles te beleven en de vakantieregio's bieden allerhande uitstapjes. Dat maakt vakantie in de bergen leuk voor kinderen en hun ouders!

adw sport fta 0921 01 1
bhk image fta 2305 13
bhk spielplatz fta 1022 04
acb fta 2401 19

Dit kunt u verwachten op vakantie met kinderen bij ALPS RESORTS

Gezinsvriendelijke activiteiten en uitstapjes

In de vakantieregio's rondom de ALPS RESORTS vakantiehuizen en appartementen kunt u genieten van gezinsvriendelijke activiteiten en uitstapjes. Daaronder vallen wandelpaden voor het hele gezin, zomerkabelbanen met avontuurlijke speeltuinen, skilessen voor kinderen en nog veel meer. Met de inbegrepen gastenkaart bezoekt u boeiende attracties in uw vakantieregio gratis of met korting. Hoeveel u tijdens uw gezinsvakantie in Oostenrijk met de gastenkaart kunt besparen, leest u bijvoorbeeld in de artikelen in ons magazine over de Nationalpark Sommercard, de Joker Card en de Schladming Dachstein Sommercard.  

Ontspannen op vakantie met kinderen: vakantiehuizen en appartementen maken dat mogelijk!

Het voordeel van vakantie in een vakantiehuis of appartement is dat kinderen zich vanaf het begin thuis voelen.

 

#1: Ruimte voor iedereen

In tegensteling tot een hotelkamer biedt een appartement of een vakantiehuis voldoende ruimte. Er is plek voor kinderen, ouders, wandel- of skispullen en zelfs voor opa en oma.  

Gezinnen profiteren van aparte slaapkamers, woonruimten en vaak een buitenruimte, zoals een tuin of een terras. De extra ruimte biedt kinderen plek om te spelen, maar ook voldoende ruimte voor elk gezinslid om zich terug te trekken.

#2: Privésfeer

In een vakantiehuis geniet u van uw rust en bent u op uzelf, zonder u te bekommeren over lawaai van buren of hotelgasten. Deze privésfeer kan op vakantie met kinderen ontspannend zijn, zeker na een actieve dag met veel nieuwe indrukken.

#3: Flexibiliteit en onafhankelijkheid

Zonder de vaste tijden voor de maaltijden of de schoonmaakdienst kunnen gezinnen hun dagindeling vrij invullen. Dit betekent minder stress en meer mogelijkheden om de vakantie naar eigen wens te plannen.

#4: Volledig ingerichte keuken

Kinderen hebben hun eigen voorkeuren en behoeften wat betreft eten – ook op vakantie. De zoektocht naar geschikte maaltijden voor kinderen kan op een vreemde plek een uitdaging zijn, met name bij voedingsmiddelenallergieën of -intoleranties. Op goede manieren in een restaurant of prikkelbare andere restaurantbezoekers hoeft u bij een gezellig etentje met het gezin in het appartement ook niet zo streng te letten.

#5: Kostenbesparing

Bij een verblijf met meerdere personen of voor langere tijd kan een appartement of vakantiehuis voor de gezinsvakantie voordeliger zijn dan een hotelkamer. Tevens kunt u kosten besparen, omdat u zelf kunt koken. U betaalt alleen, wat u werkelijk gebruikt.

#6: Veiligheid en controle

In tijden waarin men bewust op de gezondheid let, bieden vakantiehuizen en appartementen voor gezinnen een omgeving waarin u sociale contacten en de hygiëne beter kunt controleren.

FAQ's: Veelgestelde vragen over het thema vakantie met kinderen

Hoe vind ik de geschikte accommodatie voor mijn gezinsvakantie?

Planning is het toverwoord voor een ontspannen vakantie met kinderen. Wij adviseren u om van tevoren al na te denken over de volgende punten:

  1. Het formaat van de accommodatie: hoeveel kamers moet het appartement of het vakantiehuis hebben, is een tuin of een terras gewenst?
  2. Locatie: hoe ver mag de afstand zijn tot de piste, het dorp of de dichtstbijzijnde supermarkt? Hoe zijn de verkeersverbindingen?
  3. Uitrusting: is het vakantiehuis voor de gezinsvakantie volledig ingericht? Wat verwacht u van de keukeninrichting? Wenst u een privé sauna of een zwembad?
  4. Activiteiten: welke vrijetijdsbesteding moet de vakantieregio bieden? Zijn er speciale aanbiedingen / wandelpaden / uitstapjes voor kinderen? Tip: met een inbegrepen gastenkaart kunnen gezinnen heel veel besparen!
  5. Maaltijden: hoe ver is het naar de dichtstbijzijnde supermarkt, welke restaurants zijn er in de buurt?

Klik door onze vakantieregio's en ons resorts overzicht, de filters helpen u hier bij het zoeken naar een accommodatie. Of stuur ons een e-mail via holiday@alps-resorts.com – wij helpen u graag bij uw keuze!

Was kochtWat kookt u in het appartement?

We hebben makkelijke recepten verzameld voor uw vakantie. In ons artikel "Snelle en makkelijke receptideeën voor het appartement" vindt u bovendien een paklijst met levensmiddelen voor het vakantiehuis. In de volledig ingerichte keuken kunt u de lekkerste lievelingsgerechten van uw kinderen op tafel zetten.

Wat doe ik, als mijn kind voor aankomst ziek wordt?

De voorpret voor de vakantie is groot, maar dan wordt een van de kinderen ziek en moet de vakantie worden geannuleerd. Faire stornovoorwaarden zijn essentieel voor gezinnen. De informatie over onze actuele stornorichtlijnen vindt u direct bij het resort onder "Contact & Aankomst", bij de betreffende accommodatie op onze boekingspagina en in onze algemene voorwaarden.

Wat kun je met kinderen ondernemen in de bergen?

De vakantieregio's rondom onze ALPS RESORTS bieden een afwisselend programma en uitstapjes voor gezinnen. Daaronder vallen bijvoorbeeld wandelingen die geschikt zijn voor gezinnen, flowtrails voor kids, verfrissende spabaden, zomerkabelbanen, alpine coasters, familieskigebieden en kinderskiles, sleetjerijden en nog veel meer. Neem eens een kijkje in ons ALPS RESORTS magazine en laat u inspireren door de blogartikelen over gezinnen!